Tabellen en frames

1 Evaluatie van vandaag

(1.) Herhalingstoets: 10 punten
(2.) Tabellenopdracht (februari.html): 10 punten
(3.) Framesopdracht: 10 punten


TOTAAL: 30 punten

 

2 Herhalingstoets

Surf naar http://www.projectx2002.org/html/oefening_html3.htm. Laat je resultaat door mij opschrijven. Je hebt vijftien minuten voor deze test.

 

3 Tabellen

3.1 LEERSTOF

In deze les moet je volgende tags kennen:

- alle tags van de vorige lessen
- <table></table> met als parameters: BGCOLOR, CELLPADDING, CELLSPACING en BORDER
- <table></table> met als parameters: COLSPAN en ROWSPAN
- <tr></tr>
- <td></td>
- <th></th>
- <caption></caption>

 

3.2 LEERMATERIAAL

- Tabellen: http://www.handleidinghtml.nl/html/tabellen/tabellen02.html met voorbeelden.

- Lees hier hoe je cellen kunt samenvoegen (bv. voor een titel): http://www.handleidinghtml.nl/html/tabellen/tabellen03.html

- Hier leer je om een frame te maken: http://www.handleidinghtml.nl/html/frames/frames03.html.

- Hier leer je om een hyperlink van de ene frame in de andere te openen: http://www.handleidinghtml.nl/html/frames/frames05.html

 

3.3 TABELLENOPDRACHT

- Maak een webpagina met in de statusbalk je eigen voor- en familienaam. Noem deze webpagina februari.html.
- Maak op deze webpagina een tabel met 5 rijen en 7 kolommen. Geef je tabel DE MAAND FEBRUARI als titel en vul de data in. Zorg ervoor dat de cijfers in iedere cel op minstens 5 pixels van de rand staan (tip: cellpadding). Zorg er ook voor dat er tussen de cellen 3 pixels afstand (tip: cellspacing) is. Geef alle dagen die in het weekend liggen een achtergrondkleur (tip: bgcolor). Kies hiervoor een handleiding bij LEERMATERIAAL.
- Laat mij het resultaat zien!

 

4 Frames

- Maak op je schoolpc een map die je WEBSITE noemt. Binnen die map moet je de volgende bestanden opslaan: een homepage.html met hierop HOMEPAGE zo groot mogelijk in het wit op een zwarte achtergrond en linkermenu.html met hierin het woord MENU in het zwart op een witte achtergrond.

- Maak een bestand index.html die je ook opslaat in de map WEBSITE. Deze index.html moet een framepagina worden met twee frames in twee kolommen naast elkaar. Links moet linkermenu.html verschijnen en rechts homepage.html. Kijk bij 3.2 Leermateriaal om te ontdekken hoe je dat kunt doen.

- Op de webpagina linkermenu.html moet je links plaatsen naar de volgende bestanden: februari.html, homepage.html en links.html. Maak deze bestanden aan, als je die niet zou hebben. Als je op een van deze links klikt, moet rechts de pagina veranderen in de pagina van de link. Dat wordt even zoeken. ;-) Tip: geef je frames een name en werk met een target voor je hyperlinks.

Zet het resultaat online en stuur de links van deze opdracht door naar koenvancauwenberge AT projectx2002.org of laat me in de klas al het resultaat zien.

 

 

Last update 13/10/2017